[vc_row][vc_column width=”1/1″]

Ungdom

[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″]

[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″]BKM Stavangers ungdommer består av ca. 180 jenter og gutter mellom 13-36 år. Målet er å tilby gode fritidstilbud for å møte ungdommenes varierte interesser. For å få til dette samarbeider vi med flere barne- og ungdomsorganisajoner.

Det blir holdt flere arrangementer for ungdommene gjennom året. 16. mai-festen og julebordet er noe av det som ungdommen viser stor interesse for.[/vc_column][vc_column width=”1/2″]Den årlige Sommerkonferansen på Oslofjord Convention Center har stor fokus på BKM’s medlemmer i ungdomsalder. De inviteres til trosopplæring, ulike aktiviteter og underholdning. Blant annet deltok BKM Stavangers ungdommer i Outdoor Challenge, hvor de ble utfordret både fysisk og mentalt ute i friluft. Lagene må gjennom forskjellige poster hvor de viser både styrke, utholdenhet og kunnskap. [/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″]

Tur til Israel

 

Våren 2015 reiste 150 medlemmer av BKM Stavanger til Israel. Planleggingen og forberedelsene til turen startet allerede i 2013, og engasjerte store deler av menigheten. Det målbevisste arbeidet mot en vellykket tur av en slik dimensjon ga oss mye trivsel og fellesskap.

Vi hadde to klare mål med turforberedelsene. For det første at alle mellom 14 og 35 år som ønsket det, skulle få være med. Dernest at alle som ble med skulle få maksimalt ut av turen. Det første fordret både sparing og arbeidsinnsats av alle deltakerne helt inntil avreise. Det siste krevde mye research og en god detaljplanlegging av selve turen.

[/vc_column][/vc_row]

[vc_row][vc_column width=”1/1″]

[/vc_column][/vc_row]

[vc_row][vc_column width=”1/2″]

Kostnader

Kostnadene for turen ble estimert til ca. 17.000 kroner per person. Alle ble bedt om å spare et visst beløp per måned. 25 foreldrepar ble engasjert med å finne egnede småjobber der ufaglært ungdom under 18 år kunne bidra til finansieringen av sin egen tur. Mange foreldre og besteforeldre tilrettela for småjobber i hjemmene, det ble laget og solgt mat i etterkant av møter og samlinger, og det ble samlet inn tomflasker for flere titalls tusen kroner.

[/vc_column]

[vc_column width=”1/2″]

Det ble etablert en barnevaktordning der alle som ønsket kunne «booke» barnevakt via en APP. En barnevakt kunne gi ellers travle foreldrene en etterlengtet frikveld. Det er et visst sosialistisk aspekt rundt finansieringen av en slik tur. Den som har mye deler med den som har mindre, men alle skal inspireres til å bidra. I løpet av de to årene forberedelsene foregikk ble det jevnlig tatt en økonomisk statusoppdatering, og de som lå etter med sin «finansiering» fikk hjelp til å komme videre.

[/vc_column][/vc_row]

[vc_row][vc_column width=”1/1″]

[/vc_column][/vc_row]

[vc_row][vc_column width=”1/2″]

Kultur

I løpet av de det siste året før avreise, hadde vi jevnlig samlinger med fokus på Israelsk historie, kultur og mat. Vi inviterte personer som kjente landet godt. Israel er et imponerende fenomen i dagens samfunn, og kombinert med den unike historien landet har, var det inspirerende å bli bedre kjent med det som historisk sett er «Bibelen land».

Fadderordning

For at særlig de yngste skulle få maksimalt ut av turen, etablerte vi tidlig en såkalt fadderordning. Fadderne ble derfor allerede i god tid før avreise godt kjent med de ungdommene de skulle ha ansvar for på turen.

[/vc_column]

[vc_column width=”1/2″]

Gode forberedelser av reiselederne

Flere eldre ungdommer fikk oppgaven som reiseleder. Disse hadde møter med foreldrene for å få praktiske innspill til gjennomføringen av turen. På disse møtene ble også de sikkerhetstiltakene som er nødvendig på en slik tur gjennomgått. Reiselederne laget også en egen guide som ble trykket opp til turen, der all relevant informasjon for turen var tilgjengelig. De laget også et eget «radioprogram» som skulle spilles av når det ble lengre bussturer i Israel. Flere av foreldrene var i studio for intervju, og for å lage festlige innslag til dette programmet. Bare dette «radioprogrammet» engasjerte mange i lang tid før avreise.

[/vc_column][/vc_row]

[vc_row][vc_column width=”1/1″]

_MG_8145red_small[/vc_column][/vc_row]

[vc_row][vc_column width=”1/2″]

BCC-konferanse i Israel

På selve turen disponerte vi tre busser i Israel for til sammen 150 deltakere. Vi møtte andre ungdommer fra BCCs lokalmenigheter i Bergen, Sørlandet, England, Canada og Sveits. Turen startet med Brunstad Christian Church sitt stevne i Shefayim, der forstander Kåre Smith også var til stede. Hans fantastiske formidlingsevne gjorde dagene interessante og lærerike. Noe av det han poengterte mest var at teori måtte omsettes i praksis, at gjennomføringskraften i kristenlivet vårt er den mest virkningsfulle måten vi kan hjelpe våre medmennesker på. Innimellom samlingene på konferansen ble det tid til strandturer, en fantastisk avveksling til lange vinterdager hjemme i Norge.

[/vc_column]

[vc_column width=”1/2″]

Opplevelser i Israel

Etter konferansen besøkte vi blant annet Nazareth, Golanhøydene, Tiberias, Masada, Dødehavet og Jerusalem. I bussene hadde vi med oss lokale guider som med stor innlevelse fortalte om mange historiske hendelser som hadde funnet sted langs reiseruten. Vi fikk oppleve livet på kibbutzen, i beduinleiren, og i storbyen. Vi red på kameler, besteg festinger og besøkte museer. I mange dager opplevde vi et land fullt av kontraster, med over 7 millioner innbyggere, der jøder, arabiske muslimer, arabiske kristne, drusere og samaritanere levde side om side i et velutviklet demokrati.

[/vc_column][/vc_row]

[vc_row][vc_column width=”1/1″]

[/vc_column][/vc_row]

[vc_row][vc_column width=”1/1″]

Turen inspirerte oss mye. Den viste at de omfattende forberedelsene var verdt hver time. Både turen og forberedelsene satte sterkt preg på menighetslivet, og ga oss både visjoner, perspektiv og felleskap, samt en trivsel som vi ikke ville vært foruten.

[/vc_column][/vc_row]

[vc_column width=”1/1″]

[/vc_column]